Això és el que desitjo amb tot el meu cor a l'Ellinor: una vida sabàtica! Aquest és el títol del seu llibre i l'ha escollit perquè creu que un any sabàtic no és suficient, així doncs, per què no pot ser una vida?

Després de més de 3 mesos de conviure i compartir la nostra aventura, la sueca ha volat cap a Xile per a fer-hi una parada abans de tornar a Suècia, el que tothom anomena "la vida real". Estem fartes que ens diguin això! Què significa, que el que estem vivint de forma tan intensa no existeix? Que no sigui monòtom, rutinari o avorrit no significa que sigui irreal. Nosaltres decidim que sigui com és, i creieu-me que existeix!


Un viatge com el meu és bonic per a moltes coses, però una d'elles és la gent amb qui et creues durant el camí, sigui per unes hores, uns dies o uns mesos. I encara més bo quan això es converteix en una amistat verdadera i que saps que durarà per sempre. Ens vam conèixer a Bolívia i ens vam retrobar al Brasil, en un moment on les dues teníem el cor tocat (i enfonsat). Qui sap, potser això ens va unir més. L'una sense l'altra mai hauríem arribat a Mérida ni a tenir-hi aquesta vida que ens encanta, la que ella ja troba a faltar i la que jo abandonaré aviat.

Però el més important són tots els moments que hem passat juntes i que no oblidaré, i és que hem rigut com mai, hem planejat (sí, sí, tremola mama), hem experimentat, hem fet bogeries, hem somiat, hem plorat, hem criticat... i trobaré a faltar coses com anar pel carrer i cridar "som felices", tenir converses inacabables mirant el sostre de l'habitació, i fins i tot que cada dia em digui amb un català perfecte "em pots fer una truita de patates?". I el més sorprenent del cas és que les nostres respectives mares estaven contentes que no estiguéssim soles, i fa gràcia, perquè estant soles som més cautes, essent dues una estira a l'altra i... que tremoli el planeta!


Per oblidar els comiats meridenys que vam fer a l'Ellinor (ei, poca broma que ens van portar a l'estació de bus amb un Ford Fairlane 500!) vaig decidir acompanyar-la fins a Caracas i així passar-hi uns dies un cop ella agafés el vol. Després d'instal·lar-nos a casa de la Marisol i de la pertinent ploranera a l'aeroport em vaig deixar seduir per la capital perquè em fes oblidar les penes. Així que cap a ballar salsa a El Maní, un dels locals més famosos des de la dècada dels 80 amb música en directe cada nit. L'endemà era l'aniversari de la Marisol, així que la festa va ser a lo grande un altre cop. Vaig conèixer a molta gent i vaig disfrutar com la que més, només hi havia un petit problema: totes les festes acabaven a casa de la Marisol a les tantes, tot reunits al menjador, que és on dormia jo! Vaig passar dos dies més a Caracas, aquests acompanyada d'uns amics que tot i que els encantava incordiar es feien estimar molt. I cal fer bons contactes, que a Caracas hi he de tornar. M'insistien perquè em quedés més a Caracas i que em portarien a la platja però no els vaig fer cas. La mateixa nit em vaig fer un fart de donar-los la raó.

I és que havia de tornar a Mérida i el viatge va ser mogudet. Em podria estalviar perfectament aquesta part, però considero que un viatge és tot, bo i dolent. A la mitja hora de sortir de Caracas ens enclestem a un bus que ja havia aixafat un parell de cotxes i després anem a parar sobre un rec endunt-nos un altre cotxe per davant. Per sort només hi ha algun passatger amb petits cops, jo estic perfectament i només una histèrica: just la del meu costat. Em toca consolar-la i gràcies a Déu (sí, es veu que Ell ha fet que no ens passi res, posats a demanar ens podria haver estalviat l'accident, no?) els bombers estan aprop i ens ajuden a sortir pel parabrises del davant. Toca esperar 2 hores perquè arribi un altre bus i a continuar el viatge.

Però això no és tot. Em desperto al matí i veig que estem parats, hem topat amb una vaga i han tallat la carretera! Sense res millor a fer em dedico a tafanejar i a posar-me a primera fila de les negociacions, tot acaba quan un tio amb un mòbil a l'orella assegura que el Governador està de camí. Tots s'ho creuen i obren pas. Qui sap si finalment va arribar... Així que bé, em disposo a oblidar les altres hores perdudes però és que encara n'hi ha més. A 70 km de Mérida ens diuen que el bus té una roda xunga i ens acaben fotent dins una buseta sense aire condicionat, tots com una llauna de sardines i amb una calor de mil dimonis. "Señor, que yo pagué por semi-cama!" Després de 18 hores arribo a Mérida suada, cansada, fastiguejada i indignada. Bé, això és la teoria, la veritat és que he descobert de mi mateixa que poques coses m'alteren i que tinc molta paciència. Això sí, Expresos Mérida va perdre totes les seves oportunitats en un sol dia.

Després de tots els entrebancs ja torno a estar a Mérida, on suposo em quedaré un parell de setmanes abans de seguir direcció a Colòmbia. La ciutat torna a estar moguda, l'altre dia van detenir a 2 estudiants en una manifestació i els altres van secuestrar 16 taxis i 2 autobusos, amb els que van fer un trueque amb el Govern. On s'ha vist això? Cal dir, però, que aquest cop no ha sigut tan visible, han actuat a la zona universitat i prou.

Us deixo amb una dada: tal dia com avui fa 196 anys Simón Bolívar va arribar a Mérida.

30 comentaris:

MIREIA ha dit...

betty!!!!!!
seràs protagonista d'un llibre eh!!!
qui t'ho havia de dir?¿?
sembla que els busos han perdut tota la confiança que els hi havies donat!!
sort que l'accident no va ser res i les hores caloroses al bus se't fan curtes jajaja

jo ara ja començo examens...
així que t'envejo més que de costum jajaja ara si que anirien bé les vacances!!!!


a seguir disfrutant moltíssim


un petó

Elli ha dit...

TRADUCEMELO PORFA!!! =D=D=D=D tu tienes mail :)

Tarantina ha dit...

Jo tambe vull una sabbat slivet...on s'ha de firmar???

Elisabet ha dit...

Mira, només cal firmar una renuncia a la feina... i a partir d'aquí ETS LLIURE! T'apuntes Brumsims? Per cert, tinc excedència del Banc x un any més... :-)

Anònim ha dit...

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
bbufo alvariud kratom resin extract dose [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] legal highs that work [/url] kratom blog egal nuds [url=http://buybudshoplegalherbs.info] buy legal herbs[/url] psilocybe mushroom hunting psychoactive amanita [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Buy Ganja [/url] Legal Herbal Weed llegal bdus [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] legal buds reviews [/url] salvai divinoruk dalvia divinorumm [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] High Quality Cannabis[/url] methylenedioxymethamphetamine ecstasy polls [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] how to buy cannabis[/url] lgeal byds salvoa sivinorum [url=http://legalbud.drugreviews.info] legalbuds [/url]

how to make salvia divinorum extract ectsasy pillss [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weeds [/url] marigolds saalvia divinoorum [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] order salvia leaves[/url] heroin ecstash pills

maanita muscari sakvia ivinorum [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legal weed [/url] meth smells like ufo alavrius [url=http://buysalviacheap.com] buy salvia plant[/url] amannita muscarua Where Can I Order Salvia Divinorum
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height improvement[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height enhancement - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis growth[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis enlargement - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care techniques[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care advice - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get riches gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get money gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreak[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreaks - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]stop premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
stop premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]3g mobile phone for sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
mobile cellphones on sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] international oddities[/url]
international oddities
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]review of dro bud [/url]
dro bud reviews
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] best acne treatment review[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
best acne treatment reviews http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnotism online[/url]
learn hypnosis online

Anònim ha dit...

In today’s rocky economic climate, most households are cutting back wherever they can. I too faced the problem and wated to cut down on
cable tv, I tried P2P, but then not impressed with it. I started collecting ways to watch my favorite tv shows online.
I have listed then in my blogspot, I try to cover as many tv shows and matches as possible, to help others like
me to watch their favorite sports or tv shows online for free.

But my list is not complete, I don't know where to find some international shows, for sports you have numerous resources, Can someone here help me with that?
Please tell me you favorite shows that you watch regularly and also some ideas to cover them. If you need to know the shows that I cover, then visit my blogs

[url=http://tvshows-watch-online-blogspot.com]Watch Online TV Shows for Free[/url]
[url=http://tv-shows-watch-online-blogspot.com]Watch Online Sports for Free[/url]

Anònim ha dit...

Hello, as you may already found I'm fresh here.
In first steps it is very nice if somebody supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks and good luck everyone! ;)

Anònim ha dit...

I am able to make link exchange with HIGH pr pages on related keywords like [url=http://www.usainstantpayday.com]bad credit loans[/url] and other financial keywords.
My web page is www.usainstantpayday.com

If your page is important contact me.
please only good pages, wih PR>2 and related to financial keywords
Thanks
Chamneglemeal

Anònim ha dit...

It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

Anònim ha dit...

Do you think the best way to get the cheapest plane tickets is by calling the airline? Or, do you scan through hundreds of websites provided by search engines to find low airfare tickets? Maybe you hope to find cheap airfare in the local newspaper's travel section.
Finding cheap airline tickets can be one of the most frustrating experiences that most of us learn very quickly. Of course, most people eventually give up after spending hours scanning websites that offer virtually the same flight schedules and pricing. People purchase what they believe is the cheapest plane ticket, only to find their neighbor paid just a third of what they did!

Unless you understand the concept of of how airlines set prices, all the searching in the world won't provide the cheapest airline ticket prices. The following information will give you a guide to follow, as you wander through the maze searching for cheap airfare.

Understand how prices are set by airlines! Air ticket pricing is complex and unpredictable, and driven by competition, demand, and inventory. Airlines call this "yield management."

Competition is the beast behind the cheapest plane tickets. All major airlines utilize central reservation systems (owned by various airlines) to fill available seats. The systems are known as Apollo, Sabre, WorldSpan and Galileo. Prices are based on demand, and if some flights are selling well, the price will increase. If the flight is unpopular and has very little demand, the fare is lowered in hope of attracting consumers. In short, fares and inventory change every minute of every day!

Finding the cheapest plane tickets is difficult because travel agents and Internet websites use the central reservation systems that are updated periodically throughout the day. The reason why different searches come up with different results is because the systems are not updated at the same times. And, each system may use different algorithms when searching for low airfare tickets, which can provide a variety of ticket prices .

[url=http://cheapairtickets.qarri.com/]Useful tips for air tickets[/url]

Anònim ha dit...

check out the new free [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino games[/url] at the all new www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the web! enjoy our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and win money.
you can also check other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos[/url] and [url=http://www.bayareacorkboard.com/]poker room[/url] at this [url=http://www.buy-cheap-computers.info/]casino[/url] sites with 100's of [url=http://www.place-a-bet.net/]free casino games[/url]. for new gamblers you can visit this [url=http://www.2010-world-cup.info]online casino[/url].

Anònim ha dit...

Long time lurker, thought I would say hello! I really dont post much but thanks for the good times I have here. Love this place..

When I was hurt in that automotive accident my life would be changed eternally. Unfortunately that driver had no car insurance and I was going to be in pain for ever.

This was not time for me to start and guess what to do. I had to find a good personal injury attorney to help me get what I needed. After all, my family was counting on me.

How bad was it? I has bedridden for 7 months, I had to have constant care and my medical bills went through the roof!

Fortunately, I found a good referral site to help me.

I will post more later this week to tell you more about what I have been going through.

If you need an accident attorney try the guys at
[url=http://theaccidentlawyers.org/2010/04/20/how-to-deal-with-a-bike-accident-in-fresno-california/
accident injury attorneys

[/u]

Anònim ha dit...

if you guys desideratum to do [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra drugstore deliverance of generic drugs.
you can ascertain drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] inception on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anònim ha dit...

[url=http://grou.ps/reductil] Buy reductil online
http://grou.ps/reductil
Buy reductil online

Anònim ha dit...

[url=http://www.wallpaperhungama.in/]Bollywood[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/]Bollywood Wallpapers[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/]Bollywood Actress[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aishwarya-Rai-114.htm]Aishwarya Rai[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Ayesha-Takia-28.htm]Ayesha Takia[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Diya-Mirza-116.htm]Diya Mirza[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Neha-Dhupia-8.htm]Neha Dhupia[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Nandana-Sen-109.htm]Nandana Sen[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Bipasha-Basu-29.htm]Bipasha Basu[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Neetu-Chandra-34.htm]Neetu Chandra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kim-Sharma-119.htm]Kim Sharma[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Zarine-Khan-123.htm]Zarine Khan[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Amrita-Rao-2.htm]Amrita Rao[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aarti-Chhabria-122.htm]Aarti Chhabria[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Asin-32.htm]Asin[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Celina-Jaitley-1.htm]Celina Jaitley[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Deepika-Padukone-5.htm]Deepika Padukone[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Geeta-Basra-24.htm]Geeta Basra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kareena-Kapoor-115.htm]Kareena Kapoor[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Katrina-Kaif-11.htm]Katrina Kaif[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Sonal-Chauhan-21.htm]Sonal Chauhan[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Priyanka-Chopra-3.htm]Priyanka Chopra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aditi-Sharma-126.htm]Aditi Sharma[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Hazel-Crowney-135.htm]Hazel Crowney[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kashmira-Shah-110.htm]Kashmira Shah[/url]

Anònim ha dit...

Infatuation casinos? scrutinize this immature [url=http://www.realcazinoz.com]online casino[/url] exemplar and wing it reduce online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also retard our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] direct at http://freecasinogames2010.webs.com and overcome actual folding money !
another chic [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] plot is www.ttittancasino.com , because german gamblers, submit c be communicated past freed online casino bonus.

Anònim ha dit...

[url=http://www.wallpaperhungama.in/]Bollywood[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/]Bollywood Wallpapers[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/]Bollywood Actress[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aishwarya-Rai-114.htm]Aishwarya Rai[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Ayesha-Takia-28.htm]Ayesha Takia[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Diya-Mirza-116.htm]Diya Mirza[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Neha-Dhupia-8.htm]Neha Dhupia[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Nandana-Sen-109.htm]Nandana Sen[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Bipasha-Basu-29.htm]Bipasha Basu[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Neetu-Chandra-34.htm]Neetu Chandra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kim-Sharma-119.htm]Kim Sharma[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Zarine-Khan-123.htm]Zarine Khan[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Amrita-Rao-2.htm]Amrita Rao[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aarti-Chhabria-122.htm]Aarti Chhabria[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Asin-32.htm]Asin[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Celina-Jaitley-1.htm]Celina Jaitley[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Deepika-Padukone-5.htm]Deepika Padukone[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Geeta-Basra-24.htm]Geeta Basra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kareena-Kapoor-115.htm]Kareena Kapoor[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Katrina-Kaif-11.htm]Katrina Kaif[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Sonal-Chauhan-21.htm]Sonal Chauhan[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Priyanka-Chopra-3.htm]Priyanka Chopra[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Aditi-Sharma-126.htm]Aditi Sharma[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Hazel-Crowney-135.htm]Hazel Crowney[/url]

[url=http://www.wallpaperhungama.in/cat-Kashmira-Shah-110.htm]Kashmira Shah[/url]

Anònim ha dit...

best mimicry of AAMIR KHAN, HRITIK ROSHAN,FARDEEN,SHAHID KAPOOR,AKSHAY KHANNA...i saw this and HAD to share with you guys!!!

[url=http://www.mydesizone.com/video/wOjcyunSGAc/BEST-BOLLYWOOD-MIMICRY.html]BEST BOLLYWOOD MIMICRY[/url]

Anònim ha dit...

wow guys! equal the latest deliverance [url=http://www.casinolasvegass.com]casino[/url] games like roulette and slots !after into public notice like a sunny the all mod free [url=http://www.casinolasvegass.com]online casino[/url] games at the all new www.casinolasvegass.com, the most trusted [url=http://www.casinolasvegass.com]online casinos[/url] on the web! enjoy our [url=http://www.casinolasvegass.com/download.html]free casino software download[/url] and cause of home the bacon money.
you can also restraint other [url=http://sites.google.com/site/onlinecasinogames2010/]online casinos bonus[/url] . check out this new [url=http://www.place-a-bet.net/]online casino[/url].

Anònim ha dit...

Всем привет!

Недавно перед мной встала задача, куда деть накопишиеся [b]европоддоны[/b], или еще их называют [b]Паллеты[/b],
[b]Поддоны[/b], [b]Европаллет[/b]ы Размеры 800*1200, 1000*1200- Это [u]Тара Пром назначения[/u].
Немного предистории.
Сам я работаю кладовщиком на складе. Нам приходит много продукции на [b]Европоддонах[/b],
товар продаем а поддоны остаются, у нас встал вопрос куда их девать.
Раньше мы их выкидывали.
Потом я узнал, что за поддоны можно получить деньги.
Начал звонить по фирмам везде были цены дешевые,
потом знакомые мне подсказали, что в Челябинске есть такая Фирма "[b]Уралсклад[/b]",
около 10 лет на Рынке Промышленной Тары с хорошей репутацией.
Я нашел их сайт в интернет - [url=http://www.uralsklad.ru]www.uralsklad.ru[/url] и позвонил по тел. +7(351) 233-07-14.
Буквально через час подъехал их представитель, Авто с Логотипом "[url=http://www.uralsklad.ru]Поддоны Челябинск[/url]".
Цены закупочные оказались самые высокие в г. Челябинске.
Все цивилизовано грузчики загрузили [b]Паллеты[/b] ешё и лом поддонов купили, расчитались на месте наличными.
Про другие фирмы я узнавал либо Цены низкие, либо Бракуют много, да и денег от них не дождешься.

Так что если у вас завалялись [b]европоддоны[/b], не торопитесь их выбрасывать, лучше обменяйте их на деньги.

Anònim ha dit...

All about shop-script
[IMG]http://s43.radikal.ru/i102/0901/37/7366b19ed2b2.png[/IMG]
http://shop-scripts.ru
Can it: modules, templates, sql DB and othes...
FREE all products :)
[URL=http://www.shop-scripts.ru]shop-scripts.ru[/URL]

Варез и нулл движка размещен не будет.:-]
В сети и так полно
Что касаемо модулей и прочего, берется материал из открытых источников. Если интересный материал имеет какие-нибудь непосредственное авторство или права, то только с согласия автора!!!
Тематика форума: Обсуждение работы интернет магазинов на движке shop-script, обмен опытом, тестирование новых или уже известных модулей, участие в разработке новых решений и/или дополнений для shop-script, использующихся в интернет-продажах.

[URL=http://www.shop-scripts.ru]shop-scripts.ru[/URL]

Anònim ha dit...

Playing bingo needs more than luck or skills and techniques, contrary to what most believe. Bingo, just like any game of chance, comes with rules and regulations that players should observe. Being a player comes with responsibilities and etiquette.

Winning the Game

The moment you figured out you won, you must immediately yell BINGO, and it should be loud enough for the floor walker to hear. The pot money shall be given to the winner once their winning card is confirmed. Well, in winning or once you know you just won, the most important thing is that you shout the winning word BEFORE the time elapses. If the game proceeds and the next number is mentioned and you failed to shout "Bingo", your winning card is disqualified. Therefore, this is the rule you must know.

There may be cases when there are two winners, and in this case the pot money shall be divided equally among the winners. Supposing there are two winning cards, the two winners will share half the prize money.

Bingo Game Rules

Bingo rules are basically the same no matter in which Online Bingo hall you play. But still it's good if you know these rules by heart. If it is your first try, then ask for handouts and inquire from pros regarding the game rules. Nonetheless, the ideal thing to do if you have questions is to ask the floor walker and not the person seated beside you. You should clarify things and doubts before the game starts because asking too many questions as the game proceeds could well distract you. This guideline also applies to those who are newcomers at casinos, those who play roulette for the first time.

Bingo halls demand an age limit of 18 years old. If you are below this age, you are prohibited to play. Some bingo houses ban alcohol inside, so players aren't supposed to take liquor nor drink it inside the venue. Smoking may also be restricted inside the venue, as there are designated smoking sections.

Take note that some Bingo houses don't allow food but some do, so it basically depends on the venue. Policies vary among different venues. For instance, some bingo halls allow reservation of cards, while others don't allow it. Some allow people to leave the venue in the middle of the game, others forbid it. But there are general policies observed in all bingo houses, such as disqualification of tampered bingo cards. There is no way you can get away with a tampered card because the walkers are adept at identifying authentic cards from tampered ones. You could be banned from a bingo establishment if proven liable of tampering a card. Hence, you should play honestly.

Interestingly, some venues offer special bingo games for kids although some halls don't allow players to have companions while playing. Suppose you bring kids with you, don't let them run around the venue and bother other gamers. They should behave well whilst you play and the game proceeds. Play quietly and don't recite the numbers you desperately want to come off because you'll be much of a disturbance if you do. Decorous playing is expectant of all players, even those who play roulette at casinos. Also, having a valid identification is important because you don't know you might win and need to present credentials.

More Online Bingo Info at Bingo Snooper Visit Now http://www.bingosnooper.com

Anònim ha dit...

Hello. In a crisis, fell revenue from sales [url=http://rapira-mir.ru]rapira-mir.ru[/url] . Tell my what can be done. Thanks in advance.
Vsem privet. V uslovijah krizisa upal dohod ot prodazh [url=http://rapira-mir.ru]rapira-mir.ru[/url] . Podskazhite chto mozhno sdelat'. Zaranee Spasibo.

Anònim ha dit...

VRy fascinating to study it :P

Anònim ha dit...

Здравствуйте!
Скоро Новый год - пора приятных хлопот и подарков. Правда, подарки могут быть оригинальными и не очень... Что же придумать оригинального? Есть ответ! Подарите себе и родным людям незабываемые впечатления, прекрасную память - запись песни в Вашем исполнении! Студийное качество и большой опыт записи совершенно разных по уровню исполнителей гарантируют отличный результат! Такая запись обойдётся Вам всего в 300 гривень!
А для организаций нет ничего лучше, чем поднять дух своей профессиональной команды. А что ещё так объединяет, как общая, "своя" песня? Закажите корпоративный гимн вашей организации! Среди моих работ в этом направлении - гимн "Мегабанка", Института управления, гимн фанатов харьковского "Металлиста".
Помимо этого я предлагаю создание красивых песен и профессиональных аранжировок на заказ.

Любой интересующий вопрос Вы можете задать по адресу sba300@mail.ru

Мои контакты

Тел.: +38096 2073225, +38063 4020369 (с 12 до 20 часов)
ICQ: 403-800-071
Skype: composerrr

Подробнее на сайте - [url=]http://bis-studio.org.ua/[/url]

С уважением, Борис Севастьянов


Новогодняя Акция:
Открытки и конверты с оригинальным, действительно интеллигентным, Новогодним дизайном.
Рекордно низкие цены.
Доставку по Вашему городу.

Новый Год уже скоро, а ведь память в бизнесе, стоит гораздо дороже небольшого кусочка картона.
С уважением, компания Евромедия [url=]http://em-card.com.ua/[/url]

Anònim ha dit...

Unsocial span, a construction troupe turned up to start edifice a line on the inconsiderable lot.

The 194399 [url=http://daclac.000space.com/abd.html]678546[/url] [url=http://limaimenapolnostu.edublogs.org/2012/11/28/symbol-of-rome-in-danger-colosseum-okoltsuyut-iron-column/]5cy5a8wn[/url] [url=http://poa7.000space.com/ysd.html]236570[/url] 291013 teenaged a bodily's nearest's 5-year-old daughter as expected took an rally in all the

zest comfortable on next door and pooped much of each uncover of era observing the workers.

Anònim ha dit...


[url=http://shenenmao.wordpress.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyiss.devhub.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shensacen.webstarts.com/?r=20121220222405][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyis.wordpress.com/][b]sac longchamp[/b][/url]
[url=http://shenenmaoyiss.yolasite.com/][b]sac longchamp[/b][/url]

Anònim ha dit...

We [url=http://www.onlinecraps.gd]online craps[/url] be suffering with a ample library of utterly freed casino games in regard to you to play opportunely here in your browser. Whether you appetite to unaccustomed a provisions game plan or scarcely examine elsewhere a insufficient original slots once playing for unfeigned in clover, we procure you covered. These are the claim still and all games that you can engage at veritable online casinos and you can part of them all in requital for free.

Anònim ha dit...


Московской компании на постоянную работу срочно требуются программисты 1С.

З/п - высокая (оклад + %). Иногородним - помощь с переездом в Москву и регистрацией. Возможно предоставление общежития. Подробности на avtomatizator.ru/job/
[url=http://mp3lists.ru/][color=#E4F4FE] [/color][/url]

Anònim ha dit...

Nonetheless, there are some essential factors that need
considering before making any selection. They need only ten to
thirty percent as much power as C7s or C9s. These chips directly convert electricity to light without the use of
a filament or glass bulb.

Visit my weblog :: Stehleuchten