Després d'uns dies de descans merescut em trobo amb prou forces per tornar a escriure. Ara que hi penso, Ciutat Perduda queda llunyana, però encara recordo que va ser moooolt dur. Quan vam arribar de la ciutat vam dedicar la tarda a no fer gaire res, voltar una mica més per Santa Marta i prou, que la gastrointeritis (per dir-ho finament) m'ho impedia. L'endemà vam anar fins a Taganga, un poblet pescador proper a Santa Marta on vam fer un dia de platja, i com que em vaig deixar fer un massatge amb oli de coco vaig quedar cremada com una gamba... O sigui que als turmells d'elefant, les picades de mosquit i les cagarrines cal sumar-hi tota jo cremada... Total, un cromo de persona!

A la nit, com que l'endemá era Santa Marta es celebrava l'aniversari de la ciutat (compleixen 483 anys, si no recordo malament) i hi havia un mega concertàs, el cantant de moda, en Silvestre, venia a la ciutat. I no ens ho volíem perdre, perquè ens agrada molt la cançó que canta tothom, el "Me gusta, me gusta". Així que ens preparem, sopem pel carrer i a la que ens n'adonem ens trobem immerses en una riuada de gent, ens trepitgen, ens donen cops i no podem decidir ni on anem! Així que al final ni Silvestre ni hòsties, aviat cap a dormir, que arribar a port ja va ser prou difícil.

El dia següent anem cap a Cartagena, al final sense fer parada a Barranquilla (per tant, no entenem encara el que diu la Shakira de "en Barranquilla se baila así", així com?). Cartagena és una ciutat emmurallada preciosa amb un aire molt colonial, tot i que algunes parts poden arribar a semblar un Port Avenutra colombià. Descansem durant la tarda perquè la Sònia ha estat la segona en caure, i al vespre anem a sopar amb en K, un sud-coreà que ens explica cursiositats vàries del seu país. El dia següent tampoc fem massa res a part de tornar a perdre'ns per la ciutat, que m'encanta, perquè aquest cop la premiada ha estat la Toya! Aquí anem caient com mosques...



Finalment, aconseguim un dia on totes estem bé i anem d'excursió al volcá d'El Totumo, un volcà que encara està actiu, ple de fang i on et pots banyar. És una sensació molt estranya, perquè flotes i a vegades no es pot conservar l'equilibri, però molt xulo! Després una passada per aigua, però lògicament el fang continuarà fent acte de presència durant dies... Per cert, premi per qui em localitzi a la segona foto!


Anem a sopar amb en Fede, un noi que hem conegut a l'hostal i el seu amic Andrés, després a rumbear una mica, que portem molts dies al país i encara no hem ballat! Jo retiro aviat, que l'efecte dòmino ha tornat a la meva vida... :-(

L'últim dia a Cartagena l'aprofitem per visitar el Castell de San Felipe de Barajas i fer les últimes voltes per la ciutat, he dit que m'encanta? Per cert, hem tingut un intent d'estafa... El canvi de l'euro va a uns 2.500 pesos i hem trobat un home que ens n'oferia fins a 3.300, i clar, com a bones catalanes hem pensat que era una bona oferta. Un cop hem comptat i recomptat els bitllets i hem verificat que no eren falsos, l'home els ha volgut recomptar per última vegada, ha començat a fer moviments de mag i a doblegar bitllets fins que les tres ens l'hem mirat i li preguntem "Señor, por qué dobla los billetes?". Total, que ha començat a tremolar i ha marxat per potes... No tornaré a intentar canviar al carrer, ho prometo...


No teníem clar el proper destí, si passar per Medellín o bé anar directament cap a la capital, Bogotà. Com que la Neus arriba el dia 2 decidim millor anar directament a Bogotà, ara que ja hi som puc dir que he sobreviscut a 21 hores i mitja de bus! I la veritat és que han passat prou ràpides, tot i que només hem baixat del bus un cop. La Sònia és la fitxa del dòmino a qui toca patir aquest trajecte, i jo només reso perquè la Toya freni la roda, que si no em tornarà a tocar... Arribem a Bogotà i hi trobem la Neus, sense motxilla, però la Neus.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

Què solidàries que sou... fins i tot compartiu les cagarrines per tal que una sola no pateixi! Això si és amistat i no el que diuen...
A partir d'ara... deixes de ser la Bety per passar a ser la Getty, però tot i ser la Getty aquest somriure i aquesta mirada es distingeixen... i especialment a la foto! -jo vull el meu premi! ;-)
Bueno... hem d'estar molt contents tot lo dolent es queda en intent de... així la vida és més emocionant! La pinta chevere!
Apa, bon viatge i bona tornada a...

Anònim ha dit...

Quina pinta que foteu totes tres a la 2a foto del fang!!! jejeje...per cert, qui és el que li fa banyes a la Toya??? Aaaaa!!! i ja sabeu, per arreglar el problema de l'efecte domino posar-se fins el cul (mai millor dit!) de Fortasecs, Cocacoles i hidratar-se sovint...jujuju...fins aviat pinxes!!!

Anònim ha dit...

[b]si que ets un cromo!!!!
teniu que tornar senceres eh!!!!
ara a cuidar-te més perquè no es repeteixi massa l'efecte domino que sinó no veureu la mitat del que volieu!
[i]molts petons[/i][/b]

Anònim ha dit...

laura, francesc ,isabel i andreu


ola ELI!!!*** k tal bueno esperem k tot vagi mol reketa b i k no tagin raptat(jaja)

bueno molts petons de tots i reors dew


BSS...

Judit Falgueras ha dit...

BETI!!!
Com anem?! estem al mateix costat del CHARCO!!! Jo dema ja vaig al casament de la familia a USA i...cap a casa falta gent! Saps que m'esteu fent moooolta enveja? Per on voltareu el gener? Encara pillare un bitllet per 3 setmanes i us vindre a veure... ho dic en serio eh?
Molts petons i a cuidar-se!!!

Anònim ha dit...

AVIS
A tothom qui li pogui interesar, demà es l'aniversari de la Betty ,FELICITEU-LA que segurament al està tan lluny li fará encara mes il·lusió.
Els que la coneixem ja ho sabem però sempre ens podem despistar que no sigui aquest any.
Per si el lleguiu tard aquet missatge el cumple de la Bety és el 10-8 pels qui no ho saben i es volen afegir a la felicitació.
PER MOLTS ANYS



PD: ara soc la mireia!!! disfruta molt del teu dia!! moltes felicitats i que et fagin molts regalets^^!
ptunetssss cuideu-vos!!!